Přihlášení
OKEJ

Detail článku blogu

Cloud to Private je venku - software pro virtualizaci nad vlastním hardware

20.3.2018Josef Chládek

Již od začátku svého působení sázíme na vlastní vývoj virtualizačního prostředí. Stavíme nad virtualizací Redhat KVM, díky vlastnímu řešení dokážeme zajistit snadnou správu virtuálních serverů pro využívání v public cloudu.
Virtuální servery ve veřejném datacentru však nejsou odpovědí na všechny druhy využití a některé scénáře je vhodnější realizovat ve vlastní lokalitě za použití vlastního hardware.
S těmito argumenty se také setkáváme u našich zákazníků. Zpravidla je tento scénář typický pro řešení, kde je dlouhodobě stálá náročnost na výkon serverů a většina uživatelů přistupuje k aplikacím po lokální síti.

Na základě dlouholetých zkušeností s vývojem virtualizačního nástroje a podnětů od zákazníků a partnerů jsme dospěli do situace, kdy jsme se rozhodli vytvořit nástroj pro virtualizaci vlastního hardware doplněný o možnosti a funkce public cloudu. Proto jsme také zvolili název "Cloud to Private".

Cloud to Private - je software pro virtualizaci nad vlastním hardware

Díky Cloud to Private můžete vytvářet virtuální servery nad svými fyzickými servery v různých lokalitách a spravovat je z jednotného uživatelského rozhraní. Naše řešení cílí na jednoduchost, snadné ovládání a plnou správu vlastního hardware napříč lokalitami.

Nyní si můžete vyzkoušet Cloud to Private sami v praxi i Vy!

Vyzkoušejte Cloud to Private ve Free verzi již dnes!

Právě jsme spustili Free verzi Cloud to Private, kterou si můžete snadno vyzkoušet na vašem vlastním hardwaru i Vy! Stačí si stáhnout instalační obraz, připojit ho k serveru, nainstalovat a během chvíle můžete pomocí uživatelského rozhraní začít spravovat vlastní privátní cloud.

Nástroje pro virtualizaci vlastního hardware v různých lokalitách vnímáme jako komoditu, a proto jej plánujeme dlouhodobě nabízet zcela zdarma. Free verze přináší možnosti vytváření virtuálních serverů, instalaci různých verzí OS Linux, možnost připojení vlastních ISO image a také řadu předinstalovaných aplikací. Nakonfigurované aplikace (např. LAMP, MariaDB a řadu dalších) jsou připravené k instalaci pro nově vytvořený virtuální server. Připravené aplikace šetří čas při instalaci a Vy můžete začít rovnou pracovat na Vašem projektu. Například u LAMPu získáte také přístup pro správu Apache, SQL, PHP, CRON a Firewall přímo z uživatelského rozhraní.Katalog s připravenými operačními systémy a aplikacemi neustále aktualizujeme a rozšiřujeme. Ušetříme Vám hledání vhodného instalačního souboru, stačí si vybrat, co potřebujete a instalovat.

Co Free verze přináší?

  • Virtualizaci a správu fyzických serverů.
  • Jednotné uživatelské rozhraní pro správu více lokalit.
  • Migrace a klonování virtuálních serverů v rámci lokality.
  • Instalaci aplikací a operačních systémů z vestavěné knihovny nebo také instalaci z vlastních bootovacích ISO images.
Založení VPS z vlastního ISO obrazuFyzické serveryDetail NODuDetail VPS

Co přinese placená Business verze?

Business verzi aktuálně vyvíjíme a brzy ji vypustíme do ostrého režimu. Business verze bude řešit integrované zálohování do geograficky oddělených lokalit. Se zálohováním je přímo spojena také obnova, ať už do jiné vlastní lokality nebo přímo do veřejného datacentra. Obnova probíhá kompletně, včetně veškerého síťového nastavení a zachování vlastních IP adres. Všechny Vaše virtuální servery v různých lokalitách bude navíc možné propojit vlastními privátními sítěmi. Tyto funkce budou zajištěny díky integrované VPN, která nebude vyžadovat žádnou konfiguraci z Vaší strany. Na rozdíl od Free verze bude v placené Business verzi k dispozici také support na který se můžete obrátit prostřednictvím tiketů z vašeho uživatelského účtu.

Pro koho je Cloud to Private zajímavý?

  • Potřebujete provozovat některé servery lokálně a některé ve veřejném datacentru?
  • Potřebujete mít možnost zálohovat, migrovat a obnovovat napříč lokalitami a public prostředím?

Cloud to Private Vám poskytne jednotné uživatelské prostředí pro správu obou světů. Díky integrované VPN zajistí pohodlnou a bezpečnou správu vlastního hybridního cloudu!

Stáhněte si a vyzkoušejte Cloud to Private ve Free Beta verzi již dnes.


Sdílej článek:
< Zpět na výpis článků