Přihlášení
OKEJ

Detail článku blogu

Možnosti změny výkonu VPS

12.10.2018Josef Chládek

Často se stává, že si při výběru virtuálního serveru není zákazník jistý požadavky své aplikace nebo systému. Ať už z důvodu spouštění nového projektu, u kterého není vždy jednoduché odhadnout potřebný výkon nebo z důvodu migrace z privátního prostředí či od konkurence.

Stejně jako zřízení nového VPS je také změna konfigurace plně automatizována a je ovladatelná prostřednictvím uživatelského rozhraní bez nutnosti kontaktovat technickou podporu. Obecně se zákazníci mohou řídit naším doporučením k jednotlivým VPS profilům.

Výběr VPS

  • Řada S – ekonomicky orientované profily s agregací CPU a rychlými SSD disky.
  • Řada H – obdobně jako u řady S obsahuje agregované CPU, avšak SATA disky s větší kapacitou.
  • Řada C – vyhrazený výkon CPU a SSD disky, vhodné pro Windows servery a nejnáročnější aplikace.
  • Řada XL – vyhrazený výkon CPU a velkokapacitní SATA disky.

Výkon VPS v čase

S rostoucím projektem se také zvyšují nároky aplikace na výkon VPS. Na tyto změny jsme připraveni, ať už potřebuje navýšit výkon VPS jen na několik dní nebo trvale. A to i v případě, že potřebujete navýšit jen výkon RAM a CPU nebo rovnou celý profil i s diskem.

VPS výkon

Jaké jsou možnosti změny výkonu?

Vždy je možné provádět změny konfigurace v závislosti na velikosti disku. Tedy, změna je proveditelná na profil se stejným nebo větším diskem, ať už SSD nebo SATA. Proto v případě, kdy si nejste jisti optimálním výkonem serveru, doporučujeme začít na nižších VPS profilech, které vždy můžete upgradovat na vyšší. Nebo si vyšší výkon vyzkoušet jen dočasně a následně jej snížit.

VPS programy

Je možný downgrade serveru?

V případě, že potřebuje navýšit výkonu serveru (CPU a RAM) a nepotřebujete větší disk, je zde možnost navýšení pouze CPU & RAM. Tato možnost má navíc výhodu v tom, že je možné tuto změnu vrátit zpět, na původní profil. Potvrzením změny parametrů VPS započne vámi požadovaná změna.

VPS změna konfigurace

Jak a kdy se změna konfigurace provede?

Změna konfigurace probíhá vždy v režimu tzv. offline migrace. To v praxi znamená, že server, u kterého má dojít ke změně konfigurace je vypnut a dojde k přesunutí na jiný fyzický server. A následně je server opět automatický nastartován. Doba změny konfigurace se vždy odvíjí od velikosti disku, který je u aktuálně používaného serveru. U nejmenších profilů změna trvá v řádech desítek vteřin a největších profilů může zabrat až jednotky hodin.

Vyzkoušejte i vy jednoduchou správu našich VPS včetně pohodlné změny konfigurace. Virtuální servery, storage i domény, vše v jednom z uživatelského rozhraní.


Sdílej článek:
< Zpět na výpis článků